sobota 21. septembra 2013

Vesmírna sonda Voyanger 1 dosiahla medzi hviezdny priestor a ako to súvisí s nami ?





    Sonda Voyanger 1 bola vypustená v USA roku 1977 a v súčasnosti  sa zistilo, že pravdepodobne v auguste minulého roku opustila medzi-hviezdny priestor. Publicisti ale aj vedci opatrne hovoria, že sonda „ je vonku“.
   Prečo o tom píšem ? Táto sonda nesie na zlatej platni nahrávky o našej civilizácii v rôznych formách, pre prípad, že by sa dostala do styku s inou civilizáciou /poloha a vlastnosti našej hviezdy  Slnka, rôzne zvuky z planéty Zem a to všetko v 55 jazykoch okrem iných v češtine, poľštine, ale aj v jazyku starých Sumerov, všetko je to založené na vedeckej teórii o náhode/. Jednou takouto informáciou z oblasti hudby je aj nahrávka árie kráľovnej z I. dejstva  slávnej  opery Čarovná flauta, ktorú zložil W. A. Mozart. A tu je ten dôvod prečo si to treba pripomenúť. Do dnešných čias sa diskutuje o tom, že W. A. Mozart zobrazil v opere svojho priateľa Ignáca von Borna ako múdreho Sarastra – veľkňaza, kazateľa.
     Skutočnosťou je však, že o zobrazení Borna v opere nie sú zatiaľ  žiadne písomné dôkazy, no určitá podobnosť múdreho Sarastra a Borna sa pri rôznych analýzach ukázala a práve že dej sa odvodzuje od slobodomurárskych aktivít Borna a o obdive Mozarta novej Bornovej technológie nepriamej amalgamácie strieborných rúd, ktorú Ignác von Born odskúšal v Sklených Tepliciach / na oslavu tohto diela zložil Mozart oslavnú kantátu/. Viac o priateľstve s I. von Bornom tu.
     Dobrá správa o našej civilizácii sa dostala za hranice našej Zeme, možno aj na oslavu geniality Ignáca von Borna.

Ilustračné foto, alebo "odkaz" civilizácie z obdobia andezitového vulkanizmu /našiel som ho v takom lome/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára